Compasso d’Oro Awards

Artemide ble i år tildelt hele to av de prestisjefulle priser ADI Compasso d’Oro Awards  for  Discovery Suspension og til grunnleggeren Ernesto Gismondi.

Det blir blant annet skrevet:  

Compasso d’Oro-prisen – Discovery Suspension 

“Når den er slått av, er det en slank metallring som beskriver en lydløs tomhet som er suspendert i rommet. Skrudd på blir det plutselig en intenst luminescerende plate som skaper en overraskelse som er den sanne sjelen til dette produktet. “ 

Discovery er et helt fraværende og dematerialisert element som skaffer seg volum når det slås på gjennom en komfortabel og perfekt utslipp selv for arbeidsplasser.
Et magisk og scenografisk element, som er i stand til å samhandle med omgivelsene, rammeperspektivene, synspunkter eller detaljer takket være den perfekte gjennomsiktigheten når den slås av. Det er en helt transversal og overraskende løsning i å oversette innovasjon til følelsen av lysoppfattelse. 

Compasso d’Oro Career Award – Ernesto Gismondi 

“Ingeniør, universitetsprofessor og entreprenør, kort sagt: en mann med mange talenter. Artemides grunnlegger har alltid brukt designprosesser som særegne elementer, og gjennom denne lange reisen har han oppmuntret og utviklet samarbeid med nasjonal og internasjonal verdens design. Et sammenhengende eksempel på hvordan design kan være en konkret strategisk spak for kulturell og økonomisk vekst har han alltid jobbet for å sikre at italiensk design er et godt eksempel på internasjonalt nivå.” 

Compasso d’Oro Career ble tildelt grunnleggeren av Artemide Ernesto Gismondi, han har ledet selskapet i 59 år og ikke bare som en entreprenør, men også med intervensjon som designer, blant annet Discovery, den innovative suspensjon. I sin entreprenørskap med Artemide har han ledet de produktive, kommersielle og finansielle strategiene uten å forlate sin lidenskap for design og “verdien av å gjøre”. Lidenskap som gjennom årene han har uttrykt daglig, ikke bare i direkte forhold til designere og arkitekter, men også i tegning av flere vellykkede produkter. 

Artemide har også tidligere i sin historie blitt tildelt de prestisjefulle Compasso d’Oro ADI-prisene  

• Eclisse av Vico Magistretti, i 1967
• Tolomeo av Michele De Lucchi and Giancarlo Fassina, i 1989
• Pipe av Herzog & De Meuron, i 2004
• Smith (Danish collection) av Jonathan Olivares, i 2011
• IN-EI collection av Issey Miyake, i 2014

I 1994 mottok Artemide også Compasso d’Oro for Career.

Discovery fra Artemide
Discovery Suspension
Discovery fra Artemide